čišćenje jetre

Petodnevni program čišćenja jetre po metodi Dr.Šulca

PETODNEVNI PROGRAM ČIŠĆENJA JETRE

Koje se bolesti mogu izliječiti čišćenjem jetre?

Čišćenjem jetre riješit ćete se kamenaca i poboljšati rad jetre, organa koji štiti cijeli vaš organizam. Gotovo uvijek sa čišćenjem jetre nestaju i alergije.

U kombinaciji s antiparazitnim programom, čišćenje jetre pomaže u liječenju:

 • alergija
 • psihičkih bolesti
 • srčanih bolesti
 • raka
 • artritisa
 • hepatitisa
 • dijabetesa

i mnogih drugih

Ovaj program djelimično je preuzet iz knjige PETODNEVNI PROGRAM ČIŠĆENJA JETRE, autora Dr. Ričarda Šulca.

Dnevne obaveze tokom 5-dnevnog programa čišćenja jetre – svakog dana obavite ovih 8 koraka:

 1. korak: Čim ustanete popijte 2 dl čiste negazirane vode
 2. korak: Pripremite i popijte sok za čišćenje jetre i žučne kese (videti kako se pravi u daljem tekstu)
 3. korak: 15-20 minuta nakon ispijanja soka za čišćenje jetre i žučne kese, popijte dve šolje Čaja za detoksikaciju. Sipajte 70 kapi formule Jetra-žuč u svaku šolju čaja (ukupno 140 kapi) ili sipajte formulu Jetra-žuč odvojeno u malo vode i popijte.
 4. korak: Uzmite 100 kapi Detoks formule. Ova formula ima najjači ukus, tako da je možete sipati u neki sok, ako želite.
 5. korak: Nakon jedan sat, popijte hranljivo jutarnje piće, napravite ga na slijedeći način, u blender pomešajte 2,5 dl isceđenog soka od jabuke, 2,5 dl vode, pola šolje svežeg voća po želji.
 6. korak: Ponovite sa istom dozom Čaja za detoksikaciju i formule Jetra-žuč još dva puta tokom dana, i to bi trebalo da bude ukupno 6 šolja čaja i 420 kapi formule Jetra-žuč dnevno.
 7. korak: Ponovite sa istom dozom Detoks formulu još četiri puta u toku dana, što bi trebalo ukupno da bude 100 kapi pet puta dnevno.
 8. korak: Nastavite sa programom hrane i sokova kako je objašnjeno na u nastavku.

Program hrane i sokova

Ovaj program se sastoji od dvodnevne konzumacije sirove hrane i trodnevne konzumacije sokova.

Prvi i peti dan (sirova hrana)
Doručak: Uzmite sveže voće ili povrće sa nabubrelim žitaricama i semenkama. Ako budete gladni pre ručka možete uzeti voće, razblaženi sok od svežeg voća ili voćni šejk. Prestanite sa unošenjem voća i voćnih sokova najmanje sat vremena pre ručka. Tokom ovog programa, najbolje je ne mešati voće i povrće.
Ručak: Za ručak, možete uzeti sokove od svežeg povrća, sirovo povrće, samo, ili u salati, klice, supu od povrća i biljne čajeve. Za salate i povrće možete koristiti prelive, i maslinovo ulje, avokado, sok od limuna, beli luk, crni luk, i bilo koju drugu biljku ili prirodni začin.

Popodnevni obrok: Sirovo povrće, salate od sirovog povrća, razblaženi sokovi od povrća, klice, supa od povrćai biljni čajevi. Sva hrana od povrća i sokovi se moraju uneti do 6 sati popodne.

Večernji obrok: Razblaženi voćni sokovi, voće, voćni šejk, voćne salate, voda i biljni čajevi.

Drugi, treći i četvrti dan (ceđeni sokovi)
Sada sledi drugi dan. Popijte najmanje tri litra tečnosti dnevno. Ako ogladnite pijte još više tečnosti.
Jutro: Počnite sa vodom, jutarnjim sokom za čišćenje, biljnim čajevima i tinkturama i jutarnjim napitkom.
Pre podne: Razblaženi voćni sokovi, biljni čajevi i voda do podne.
Podne: Razblaženi voćni sokovi, supa od povrća, biljni čajevi, i voda do uveče.

Veče: Razblaženi voćni sokovi, biljni čajevi i voda. peti dan (sirova hrana)

Peti dan je dan kada ćete prekinuti sa postom. Program ishrane će biti isti kao i prvi dan. Prekid posta je veoma važan deo ovog programa. Polako žvaćite hranu i svaki zalogaj dobro natopite pljuvačkom. Jedite dok van ne bude dovoljno, nemojte se prejedati. Uvek možete uzeti više, ako budete gladni. Žvaćite hranu dok je ne pretvorite u tečnu materiju.

Kako da napravite sok za čišćenje jetre i žučne kese

Od kućnih aparate potreban vam je:
– Blender
– Jedna merna posuda (od namjanje pola litre)
– Jedna šolja za vodu
– Jedna ručna cediljka za limun
– Jedan nož (širi)
– Jedna kašika

Za sok vam je potrebno:
– 3-4 narandže, 2 limuna (dovoljno za 2,5 dl)
– 1-5 češnja belog luka
– 2,5 cm đumbira
– 1-5 supenih kašika maslinovog ulja
– 2,5 dl negazirane vode

Prvi korak: Stavite 250 ml svežeg soka u blender.
Napomena: Tokom proleća ili leta napravite sok od 2 limuna i dovoljno narandži da biste napravili 250 ml soka od ovog citrusnog voća. Tokom jeseni ili zime pomešajte 250 ml svežeg soka od jabuke ili grožđa ili u kombinaciji sa ta dva voća.
Drugi korak: Dodajte jedan od pet češnja belog luka. (Jedan češanj za prvi dan, dva češnja za drugi dan, sve dok ne dođete do pet češnjeva petog dana.)
Treći korak: Dodajte jedno parče svežeg đumbira (oko 2,5 cm)
Četvrti korak: Dodajte u blender 250 ml negazirane vode, 1 do 5 supenih kašika maslinovog ulja (1 kašika za prvi dan, dve za drugi dan, sve dok ne dođete do pet kašika – peti dan).
Peti korak: Izblendajte sve sastojke u blenderu tokom šezdeset sekundi i popijte.

Šesti korak: Ne zaboravite! 15-20 minuta nakon ispijanja soka za čišćenje jetre i žučne kese popijte dve šolje Čaja za detoksikaciju.
Napomena: Stavite 70 kapi formule Jetra-žuč u svaku šolju čaja (ukupno 140 kapi) ili popijte formulu Jetra-žuč odvojeno u vodi ili u soku od jabuke i grožđa, ili nekom drugom soku.

Kako da napravite čaj za detoksikaciju

Stavite šest supenih kašika detoks čaja u dve litre negazirane vode. Ostavite da čaj prenoći u vodi. Ujutru, zagrejte ga do ključanja, smanjite temperaturu, i ostavite ga 15 minuta. Iscedite biljke, nemojte da ih sklanjate, ostavite da se čaj ohladi, i pijte ga toplog. Tu ćete imati dovoljno čaja za šest šolja dnevno. Vratite iskorišćene biljke nazad u posudu, dodajte tri supene kašike svežih biljaka, i dve litre vode. Ostavite da prenoći i ponovite čitav proces. Nastavite da dodajete nove biljke već iskorišćenim tokom tri dana, a zatim uklonite sve i počnite iz početka. Čaj za detoksikaciju čisti čitav sistem za varenje. Skuvajte ga danas!
Predložena doza: Dve šolje, tri puta dnevno.

Recept za supu od povrća

Ovo je odličan dodatak vašem programu čišćenja. Očistiće vaš sistem od toksina, kiselina, sluzi, a obezbediće vam adekvatnu količinu minerala. Napunite punu činiju kriđkama od pet krompira, pet šargarepa, pet celih iseckanih cvekli, dva cela iseckana crna luka, pet češnjeva belog luka, pet stabiljki iseckanog celera i lišće od cvekle. Dodajte ljutu papriku za ukus. Dodajte vodu tek da prelijete povrće i kuvajte na veoma niskoj temperaturi od 1 do 4 sata. Procedite i pijte samo supu. Napravite da imate dovoljno za dva dana, a ostatak supe držite u frižideru. Ako je moguće, koristite povrće koje je organski uzgojeno, bez toksičnih insekticida, pesticida i neorganskih hemijskih đubriva, dok ste na programu čišćenja.

Leave a Reply